Over mij

Hoe ik ondanks mijn eetstoornissen en darmproblemen een gezonde leefstijl heb gecreëerd, waarbij ik me slank, energiek en lekker in mijn vel voel

Samen met Rosanne help ik vrouwen om zich weer lekker in hun lichaam te voelen en mentale rust te ervaren door middel van voeding, leefstijl en onderzoeken.

Dankzij mijn eetstoornissen weet ik als geen ander hoe het is om afhankelijk te zijn van wat en wanneer je eet
Over mij

Hoe ik ondanks mijn eetstoornissen en darmproblemen een gezonde leefstijl heb gecreëerd, waarbij ik me slank, energiek en lekker in mijn vel voel

Ik help vrouwen om zich weer lekker in hun lichaam te voelen en mentale rust te ervaren door middel van voeding en darmfloratherapie

Dankzij mijn eetstoornissen weet ik als geen ander hoe het is om afhankelijk te zijn van wat en wanneer je eet
Herken je dit?

Afhankelijk zijn van wat en wanneer je eet

Als jong meisje van 8 jaar stond ik al te bakken en koken in de keuken. Maar ik heb mij altijd ‘anders’ gevoeld als het aan kwam op eten. Mijn moeder snapte niet dat ik vaak nog honger had na een maaltijd. “maar je hebt net gegeten”. Ik was een meisje in de groei, slank en met een enorme eetlust, maar dat werd niet erkend door mijn moeder. Ik kreeg de ziekte van Pfeiffer en belandde in een depressie en daarmee had ik bedacht dat ik mezelf te dik vond en minder moest gaan eten. Door de ziekte van Pfeiffer had ik namelijk het gevoel dat ik geen controle meer had over mij lijf. Maar ik had wel controle over hoe ik eruit zag: door minder te eten en slanker te worden had ik het gevoel dat ik me beter zou voelen. 

Dit mondde uit in anorexia, waar ik op z’n slechts nog maar 48 kilo woog bij een lengte van 1,70 meter. Mijn menstruatie stopte en ik was niet meer het vrolijke en spontane meisje. Hier ben ik op eigen kracht vanaf gekomen toen ik na de middelbare school een half jaar op de kibbutz in Israël heb gezeten. Waar ik andere mensen tegenkwam die net als ik gepassioneerd waren over eten. Het heeft echter heel lang geduurd voordat ik dat door had.

“When you stop controlling food, it stops controlling you”
Mijn passie is eten!

Het roer om

In 2008 ging in Culturele Antropologie studeren in Leiden en kreeg toen voor de 2e keer Pfeiffer. Ik voelde me erg eenzaam ondanks dat ik veel leuke vriendinnen had. Ik heb toen Boulimia gekregen…had enorme vreetbuien waarbij ik s avonds nog naar de supermarkt ging om roze koeken, chocola en koeken in te slaan om dat vervolgens in een keer op te eten en het 10 minuten later weer allemaal uit te spugen. Ik voelde me belabberd en had het gevoel dat ik volledige controle over mijn leven en eten kwijt was. 

Met een fantastische psycholoog ben ik eruit gekomen.  Ik ben er volledig van herstelt, maar ik weet dus als geen ander hoe eten een thema kan zijn in je leven. 

Toen ik een aantal jaar geleden thuis kwam te zitten in een burnout, viel ineens het kwartje. Ik realiseerde ik me dat ik niet het leven leidde waar ik gelukkig van werd. 

Mijn passie is eten! De boekenkast stond vol met kookboeken en boeken over het menselijk lichaam. Toen ik me verdiepte in de orthomoleculaire geneeskunde kwam hier alles in samen. Heb het roer compleet omgegooid van projectleider bij een grote gemeente naar orthomoleculair therapeut met een eigen praktijk. Ik weet nu en ervaar het dagelijks hoe het is als je je lichaam echt goed voedt! Ik voel me zo vrij! Vrij van de ‘verslaving’ van eten. Hierdoor ben ik niet de hele dag bezig met wat ik over een uur zal gaan eten of hoe ik mezelf mag verwennen met iets lekkers. Ik leef het leven. Ik geniet van mijn kinderen, het surfen en mijn werk zonder dat eten daarin een rol speelt. Want ik eet geen emoties meer weg, maar voel en ervaar ze waardoor ik minder moe ben en intenser kan genieten!

Jouw gezondheid

Mijn interesse voor de darmen

Vier jaar geleden kreeg ik last van mijn darmen toen ik volledig plantaardig ging eten. Mijn ontlasting was vaak zachte en plakkerig en had ontzettende last van winderigheid en voelde me somber, bijna depressief. Dat was ook de tijd dat ik een burn-out  kreeg. Ik zat midden in mijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde en werd geïnspireerd door mijn darmgoeroe Marijke de Waal van Malefijt! Ik was verkocht. Je darmen zijn letterlijk en figuurlijk je centrale deel in je lichaam maar ook in je gezondheid. Nu snapte ik waarom mijn darmen door plantaardige levensstijl overhoop lagen, ik vaak heel moe was en waarom ik zo somber was. Dat had direct verband met elkaar. Je darmen zijn de start van jouw gezondheid. Als je darmen niet gezond zijn heeft dat invloed op je energie, je humeur en je hormoonhuishouding.

Mijn darmklachten zijn verdwenen

Ik ben nu volledig van mijn darmklachten af door middel van een uitgebreide ontlastingtest, voedingsaanpassingen en supplementen. En ik kan je vertellen… het is heerlijk! Niet alleen heb ik meer energie, ik ben ook een veel blijer en ontspannen persoon. En dit gun ik iedereen.

Anita:

“I love what I do,
I do what I love”

Mensen die mij echt kennen weten dat….

Z

mijn man en 3 kinderen mijn alles zijn

Z

ik een paar keer per week de muziek thuis hard aan zet en ga dansen

Z

golfsurfen mijn uitlaatklep is en een manier om te ontstressen

Z

ik vroeger een ballerina was en dit terug te zien is in mijn Essentrics lessen

Z

ik soms kinderlijk blij kan reageren

Z

ik af en toe een ham-kaascroissantje eet omdat ik die onweerstaanbaar lekker vind (sorry varkentje) 

Z

ik nog liever in oude kleren loop dan dat ik op eten moet bezuinigen

Andere therapeut

Over Rosanne

Zo’n 9 jaar geleden begint mijn reis op orthomoleculair gebied; ik zit in de nachtdienst waar ik op dat moment als verpleegkundige op de afdeling neonatologie werk. Het is een (zeldzaam) rustige nacht, er liggen maar drie kindjes. Mijn collega is al gaan helpen op de kinderafdeling. Om wakker te blijven pak ik een tijdschrift, ik weet het nog goed, het was de “Wendy” . Al bladerend valt mijn oog op een artikel waarin zij vertelt dat zij van haar huidklachten is afgekomen door middel van de juiste voeding(??). Zij vertelt dat zij hiervoor bij een Orthomoleculair therapeut (op dat moment nog nooit van gehoord!) is geweest. Ik ga meteen ‘aan’, want ook ik zit daar met huidklachten. Ik heb psoriasis op mijn armen en benen en daarbij rosacea in mijn gezicht. Heel vervelend, en waar ik ook probeer met allerlei smeersels en zalfjes, niets lijkt echt te helpen..  Los daarvan heb ik regelmatig een ontstoken oog en ook een koortslip is mij niet vreemd en ervaar ik gebrek aan energie. Vanuit nieuwsgierigheid begin ik meteen te googlen naar een therapeut in de buurt en plan ik een afspraak…

De keuze die je op dit moment maakt, bepaalt je toekomst.

Tussen dat moment en nu zit een hele wereld! Op dat moment heb ik zelf, met dank aan die therapeut, mogen ervaren wat voeding voor je kan doen. Voor mij was dat; een rustige huid en een einde aan terugkerende koortslippen en oogontstekingen. Maar misschien wel het belangrijkste; ik had opeens veel meer energie!

Hier wilde ik alles van weten.. de opleiding tot orthomoleculair epigenetisch therapeut volgde en voordat ik het wist had ik mijn eigen praktijk. Een nieuwe missie en passie was geboren; ik wilde toen en nu nog altijd zoveel mogelijk mensen helpen ook hun optimale gezondheid en vitaliteit terug te geven!

Dit mag ik nu iedere dag doen, deels in een huisartsenpraktijk waar ik mijn orthomoleculaire sausje mag gieten tijdens mijn eigen spreekuur voor mensen met een chronische aandoening. Deels ook bij Anita waar wij dit vanuit gedeelde passie mogen doen, wat extra krachtig voelt!

Mensen die mij goed kennen weten dat ik….

Z

iedere dag extra vroeg mijn wekker zet om de dag te kunnen beginnen met yoga, een wandeling of een rondje hardlopen.

Z

ik het allerliefste buiten ben,  hou zo van bos, duinen en strand!
gek ben op baby’ s en dieren. Op dit moment hebben wij een rode kater Puck en is onze pup Bloom op komst.

Z

ik ook de opleiding tot kindervoedingscoach en inspirerend spreker heb gevolgd.

Z

niet uitgepraat raak als het gaat over voeding en leefstijl!