Genees je darmen van binnenuit

Vind de oorzaak van je darmklachten

en geniet van een energiek en gezond lichaam.


Je weet dat je darmen een puinhoop zijn en je hebt al van alles geprobeerd. Het lijkt even te werken en dan begint de buikpijn, opgeblazen buik, obstipatie of diarree weer.  

Je zit met je handen in het haar.... 

Je bent al bij de huisarts geweest

En zelfs de specialist kon geen oorzaak vinden van jouw darmklachten. 

Allerlei dieëten geprobeerd

Geen gluten of zuivel eten... je hebt al van alles geprobeerd en niets lijkt te helpen. 

Prikkelbaar darmsyndroom?

Omdat niemand wat kan vinden, heb je je erbij neergelegd dat je blijkbaar een prikkelbaar darm syndroom hebt. 

Je bent klaar met algemene adviezen en tips van internet waar je niets aan hebt.

Je wilt weten wat de oorzaak is van je klachten en een persoonlijke aanpak gericht op jouw klachten. 

Heb je last van winderigheid, obstipatie, opgeblazen buik, diarree, of andere onverklaarbare klachten zoals vermoeidheid eczeem of somberheid?

Wat als ik je vertel dat je niet je hele leven hoeft te leven met deze (darm)klachten. Dat je eindelijk verlost kunt zijn van die eeuwige obstipatie of opgeblazen buik. 

Dat je darmen weer tot rust komen, je winderigheid afneemt en je de energie weer in je lichaam voelt stromen. 

Je huid ziet er stralend uit en je voelt je blij. 


Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, dit is mogelijk. 

Lees hieronder verder hoe.....

Je darmen staan aan de basisvan je gezondheid, 80% van je immuunsysteem bevindt zich in je darmen. En ook de aanmaak van  vitamines, hormonen en neurotransmitters gebeurt in je darmen.

Orthomoleculair darmtherapeut

Hoi, ik ben Anita en kreeg een paar jaar geleden ongelooflijk veel last van mijn darmen. Mijn ontlasting was vaak zacht en plakkerig en ik had veel last van winderigheid. Ik voelde me somber, bijna depressief.

Ik zocht naar een natuurlijke oplossing zonder medicijnen die evidence based is. Die vond ik! 

Met mijn wetenschappelijk onderbouwde aanpak help ik nu heel veel mensen van hun darmklachten af. 

Mijn methode 

Op basis van feiten

Door middel van een darmflora (ontlastings-) onderzoek kan ik precies zien waar de disbalans zit en kan ik de oorzaak van jouw klachten aanpakken. 

Wetenschappelijk onderbouwd

Alle interventies en adviezen die ik geef zijn wetenschappelijk onderbouwd en hebben bewezen dat ze werken. 

Natuurlijke aanpak 

Ik zet alleen lichaamseigen stoffen of natuurlijke kruiden in. Alleen op deze manier versterk je het eigen genezingsvermogen van je lichaam. 

Met een darmflora onderzoek 

 zie ik precies welke darmbacteriën je te veel of juist te weinig hebt. Door vervolgens deze balans te herstellen, worden je darmen rustiger en verdwijnen je klachten.

Al meer dan 200 mensen geholpen

"Hey, even een tussentijdse update. Nu mijn darmen rustiger zijn heb ik voor het eerst een menstruatie zonder migraine gehad. Vorige keer leek het ook uit te blijven maar kreeg ik halverwege de week toch enorme hoofdpijn. Nu is het helemaal uitgebleven. Wat heerlijk!"

Eliane 

"Het gaat erg goed, ben flink aan het sporten en gezond eten gaat me heel makkelijk af. Ik ben zowel in kilo's als in cm's flink wat kwijt."

Marjet

"Dit is geweldig... na jaren van obstipatie kan ik nu gewoon naar de wc! Ik had niet gedacht dat dit ooit nog zou gebeuren."
Sophie

Je lichaam is zelfgenezend, het heeft alleen de juiste voedingstoffen nodig.

Wil jij ook van je darmklachten af? 

kies voor het Darmen-traject:

1. Intake

Omdat in je lichaam alles met elkaar samenhangt en niets op zichzelf staat, wil ik alles van je weten en daar neem ik tijdens de intake een uur de tijd voor. Op deze manier sluit ik aan op wat jouw lichaam nodig heeft en kan ik werken aan de klachten waar jij van af wilt. 

2. Afname thuis van je darmflora test (ontlasting) 

Je krijgt de testkit voor het afnemen van je ontlasting thuis gestuurd. Je kan dus rustig in je eigen omgeving en eigen tijd de test bij jezelf afnemen. Vervolgens stuur je het naar het labaratorium voor analyse. 

3. Analyse en therapieplan

Na ongeveer 2-3 weken krijg je de uitslag van je ontlastingtest. Dit zijn heel veel parameters en voor velen onleesbaar. Maar ik heb jarenlang ervaring en kan zo zien wat de oorzaak is van jouw klachten. Ik stel een therapieplan op die ik met je zal bespreken in een consult van 60 min. Ik sluit hierbij altijd aan bij jouw situatie en wat jouw lichaam wel/niet aankan. 

4. Intensieve begeleiding en coaching

In een aantal vervolgconsulten (30-40min) gaan we met kleine stapjes veranderingen aanbrengen in je eet- en leefpatroon. Alleen kleine stapjes ga je volhouden en zorgen ervoor dat het een leefstijl wordt in plaats van een dieet. Hierbij ga ik altijd voor resultaat en gebruik ik enkel en alleen wetenschappelijk onderbouwde aanpak. 

5. Online of live

Alle consulten kunnen online. Heb je liever persoonlijk contact dan ben je van harte welkom in mijn praktijk in Zandvoort. 

Doordat je beter weet wat je darmen nodig hebben om te kunnen helen, zal jij je steeds blijer en energieker gaan voelen.   

Met een darmflora onderzoek vind je de oorzaak van jouw klachten

Een darmflora onderzoek is een ontlastingstest die je zelf thuis afneemt en opstuurt naar het laboratorium. Ik analyseer dit zeer uitgebreide ontlastingonderzoek en begeleid jouw in het maken van voeding- en leefstijlaanpassingen om van je darmklachten af te komen. 

In een darmflora onderzoek wordt gemeten:

 • Ph- waarde van je ontlasting
 • Welke bacteriën je te veel of juist te weinig in je darmen hebt zitten
 • Vertering van je eten op eiwit-, koolhydraat- en vetniveau
 • Aanwezigheid van gisten of schimmels
 • Wel of geen lekkende darm
 • Voedselovergevoeligheid
 • Aan- of afwezigheid van sibo of sifo
 • Fodmap gevoeligheid

Darmen- traject basis € 740

Ervaar hoe het is als je geen last meer hebt van je darmen. Geen winderigheid, obstipatie of diarree. Je zit lekker in je vel en geniet van het leven. 


Dit is alles wat je krijgt:

 • Uitgebreide intake van 60 min  (105 EUR)
 • Meest complete darmflora-onderzoek in NL  (359 EUR)
 • Analyse en bespreking van je uitslag, 60 min  (125 EUR)
 • Vervolgconsulten 2x 40 min (175 EUR)

Na het afronden van het darmen-traject...  

Rust in je buik

Je hebt geen last meer hebt van darmklachten zoals bv winderigheid, opgeblazen buik of onregelmatige stoelgang. Eindelijk rustige darmen. 

Meer energie

Doordat je nu weer voldoende goede bacteriën in je darmen hebt, kunnen deze bacteriën ook weer energie maken! En dat merk je doordat veel minder moe bent. 

Rust in je hoofd

De juiste darmbacteriën maken neurotransmitters aan (je breinstofjes) en dat merk je aan de rust in je hoofd en dat je weer kan genieten van de kleine dingen in het leven. 

Vrolijker

De juiste darmbacteriën zorgen voor de aanmaak van serotonine, dat is je gelukshormoon en dus zit je lekker in je vel en ben je gelukkig. 


Gezond eetpatroon

Stap voor stap neem ik je mee in een gezonde eet- en leefstijl. Het is daarom helemaal niet moeilijk en het voelt natuurlijk aan. Hierdoor is het makkelijk in te passen in je leven.

In balans

Je bent meer in balans en hebt geen last meer van cravings of heftige moodswings. Omdat je darmen nu voor stabiliteit zorgen, komt er balans en rust in je lichaam

"Anita heeft mij enorm geholpen! Na jarenlang obstipatie kan ik nu gewoon weer naar de wc."

Bertha Dispenza 

Je lichaam is zelfgenezend, het heeft alleen de juiste voedingstoffen nodig.

Je klachten gaan niet vanzelf weg...

Pak jij de regie over je eigen gezondheid?